Aan de slag met Bitcoins

Met deze informatie kun je direct aan de slag!

Klik hier om meteen Bitcoins te kopen

Of kijk hier voor gratis Bitcoins


Je hebt besloten Bitcoins te kopen, super! Voor je echter hiermee van start kunt gaan zijn er een paar dingen die je moet weten.


Kies je Bitcoinwallet

Om een unieke key te ontvangen is het nodig een Bitcoinwallet te openen. Je Bitcoin wallet staat je toe om te handelen met andere Bitcoin-gebruikers. Het maakt je eigenaar van een Bitcoin-rekening zodat je Bitcoins kunt verzenden en ontvangen. Net als met e-mail, kunnen alle wallets samenwerken met elkaar. Wanneer je zover bent om daadwerkelijk Bitcoins te kopen zijn er een aantal verschillende type wallets om uit te kiezen:

Desktop wallet: Deze is geïnstalleerd op je computer en geeft je complete controle over je wallet. Je bent zelf verantwoordelijk voor het beschermen van je geld en het doen van back-ups.

Mobiele wallet: Mobiele wallets maken het mogelijk om Bitcoin altijd en overal bij je te hebben op je mobiele telefoon. Je kan Bitcoins gemakkelijk uitwisselen en betalen in fysieke winkels door het scannen van een QR-code of met behulp van NFC "tap to pay".

Web wallet: Een web wallet staat je toe op elke browser of mobiele telefoon Bitcoin te gebruiken. Het is wel van groot belang om je web wallet bij een betrouwbare provider onder te brengen, aangezien zij je Bitcoins hosten.


Snel aan de slag

Wanneer je denkt genoeg informatie te hebben gehad en meteen aan de slag wil met Bitcoins staan hieronder een aantal sites waar je je Bitcoinwallet kunt openen en kun je je eerste Bitcoins kopen!

  • Multibit (Download hier) is een app die je kan downloaden voor Windows, Mac en Linux.
  • Bitcoin Wallet (Bekijk de app) is een app voor Android-gebruikers voor op je telefoon of tablet.
  • Helaas zijn er voor iPhone gebruikers geen mobiele Apps meer beschikbaar die als wallet functioneren (lees meer hierover).


Tijd om Bitcoins te kopen!

Nu je voldoende informatie hebt over Bitcoinwallets kun je naar de volgende pagina om de juiste Bitcoinverkoper te kiezen om je Bitcoins van te kopen!

Bitcoins kopen

Gratis Bitcoins!