Wat zijn Dogecoins

To the moon!

Dogecoin is net zoals de Bitcoin een cryptovaluate (een digitale munteenheid vaak gebruikt als alternatief voor reguliere valuta). Dogecoin is een combinatie van de populaire Bitcoin en de internet meme Doge. Hoewel de Doge meme alles behalve serieus is begint de Dogecoin een echte serieuze vorm van cryptovaluta te worden. Dogecoin is gebouwd op dezelfde technologieén als de Bitcoin en bijvoorbeeld de Litecoin. Je kunt de Dogecoin gebruiken om producten en diensten te kopen maar ook mensen fooi te geven online ("tipping").

Om Dogecoins te gebruiken moet je net zoals bij de Bitcoin een wallet aanmaken. Bij het aanmaken van een wallet krijg je je eigen unieke code. Aan deze code wordt je hoeveel Dogecoins gekoppeld, deze code kun je met andere Dogecoin gebruikers delen en via deze code kunnen andere gebruikers Dogecoins aan jouw overmaken.


De community

De community rond de Dogecoin is erg leuk en positief, iedereen is welkom. Er worden ook veel goede doelen gesteund binnen de community van de Dogecoin zoals Doge4water en Doge4kids.org

Hoe kom ik aan Dogecoins?

Dogecoins zijn op eenvoudige manieren te verkrijgen zoals tips (mensen kunnen je kleine hoeveelheden Dogecoin aanbieden via bijvoorbeeld Reddit, Facebook of Twitter), faucets (sites die kleine hoeveelheden Dogecoin aanbieden voor het uitvoeren van simpele taken zoals het invullen van enquetes of het downloaden van apps), mining en het converteren van andere cryptovaluta naar Dogecoin.

Dogecoins minen

De meest populaire manier om aan Dogecoins te komen is door ze zelf te minen. Waar bij Bitcoins hier speciale ASIC's (computers speciaal gemaakt voor het uitvoeren van 1 taak) voor nodig zijn is dit voor Dogecoins niet het geval. Dogecoins kunnen worden gemined met gratis software op elke pc. Het minen van Bitcoin worden moeilijker naarmate een de cryptovaluta langer bestaat. Zo is het moeilijk om winst te maken met het minen van Bitcoins, daarentegen is Dogecoin opgericht in December 2013. Veel kansen dus!

Dogecoins kopen kan bij:

Dogecoins gebruiken

Met Dogecoins kun je tegenwoordig allerlei leuke dingen doen, een aantal leuke dingen vindt je op deze sites:


Bekijk ook Litecoins