Wat is de Litecoin

Informatie over deze alt-coin

De Litecoin is opgezet in 2011 met als doel de 'zilvere munt' te zijn in tegenstelling tot de gouden Bitcoin. Op het moment van schrijven heeft de Litecoin het grootste marktaandeel na de Bitcoin.

Net zoals de Bitcoin is de Litecoin een cryptovaluta die te genereren is door ze te minen. De Litecoin is opgericht door ex Google engineer Charles Lee. De Litecoin maakt gebruik van een andere werk algoritme bij het minen. Waar de Bitcoin het SHA-256 algoritme gebruikt, gebruikt de Litecoin het S-crypt algoritme.

Het verschil in algoritmes heeft er voor gezorgd dat er nog geen race is ontstaan voor Litecoins omdat er nog geen speciale mine-hardware is voor Litecoins. Dit scenario is echter aan het veranderen omdat verschillende partijen al begonnen zijn met het ontwikkelen van deze machines.

Transactie verschillen

Een ander groot verschil tussen Bitcoins en Litecoins is dat de Litecoin sneller transacties kan bevestigen dan de Bitcoin. Dit brengt de volgende voordelen met zich mee:

  • Litecoin kan een hoger aantal transactie aan dankzij snellere block ontwikkeling.
  • De snellere block tijd verminderd de kans van het dubbel overmaken.
  • Een verkoper die de normale 10 minuten moet wachten voor 2 bevestigingen van de Blockchain hoeft nu nog maar 5 minuten te wachten

Litecoins kopen kan bij:


Bekijk ook Dogecoins